Location, location, location

En oversikt over bygninger, institusjoner, og andre steder som er relevante for kampanjen. Denne siden er for nasjonen Amn. For andre nasjoner og områder, klikk her.
Verdenskart

Athkatla

Den Sultne Bølge

Lite, men prominent alter til Umberlee. Ligger nede på havna. Den fastboende presten er en vann-genasi som liker å sitte i vannkanten i nærheten og fiske.

Elverkvisten

Stort vertshus som drives av månealven Yrfindel "Alven" Vahash. Møtested/samlingspunkt for byens eventyrere. God vin. Litt tamt øl. Har mye fisk på menyen. Har en egen etasje for finere (les: rikere) gjester.

Gullspiret

Enormt tempel til Waukeen. Hovedtempelet til Waukeen-kirka i hele Faerûn. Drives av Helligmynt, Fruens Stemme, Halanna Jashire.

Konstellasjonens hus

Et lite hus klemt inn mellom to verksteder i håndtverkerdistriktet. Et pottemakeri på den ene siden og en hattemaker på den andre. Et smalt hus i to etasjer med en loftskvist. Over loftsglugga ut mot gata henger en krok til heising av møbler og kasser.

Månehallen

Tempel til Selûne. Drives av Diakon Gueralda Mist. Tempelet har i det siste gått igjennom noe oppussing, og to foreldreløse barn har blitt tatt opp som akolytter.

Perlehøna

Festhall og vertshus for byens (og tilreisende) rikinger. Kun det beste og dyreste serveres her, i private salonger. Berømte trubadurer spiller til dans minst en gang i uka i en større dansesal. Perlehøna har en husprest og to bønnerom: et til Waukeen, og et til Siamorphe, adelens gudinne.

Rosenkuplene

Tempel til Sune. Drives av Grand Rose Anaria Heartstring.

Crimmor

Kjellar'n

Skitten bule i en kjeller. På bakrommet kunne man i en tid treffe spåmannen Kilamon fra Calimshan.

Månesigden

Alter til Selûne. Drives av Moonblade Sibylla Genti. Månesigden står sentralt i jakten på var-rottene som holder til i kloakkene under byen.

Eshpurtha

Rubinrosens treningsleir

Treningsområde for templarer og paladiner av Sune. Ligger litt utenfor selve byen. Drives av Broder Alejandro.

Esmeltaran

Godjord

Tempel til Chauntea litt utenfor byen.

Eselet og tistelen

Vertshus med menneskestørrelse-rom. Trivelig.

Murann/Det Sythilisiske Imperiet

Murann

Imperiets hovedsete og tidligere Amns nest største havneby.

Utenom byene

Blågrend

Omtrent to dagsmarsjer sør for hovedstaden ligger ei grend med blåmalte hus og en brønn med klatreroser på. Alle i Blågrend forsvant etter at demoner gjorde sitt inntog gjennom en portal. Bygda er nå delvis gjenoppbygd og blir stadig tilflyttet.

Djupvasshølet

En bosetning i tilknytning til en relativt nyoppstartet gruve i Spydspissfjellet.

Korsveigrenda

Lite område av gårder sentrert omkring vertshuset Korsveien. Hjemstedet til Cortés Boulussa.

Lerkevika

Fiskerbygd en dagsreise sør for Athkatla, langs kysten. Litt kortere med båt.

Skråninga

Fiske- og gruvesamfunn ved kysten, nord for Athkatla.