Plott

Her kommer mulige og påbegynte plott-tråder til å føres opp.

Personlige plott

Adah

Alejandro (løst)

Adahs mentor har visstnok reist til Cormyr og deretter blitt borte eller ikke latt høre fra seg. Kilden til opplysningene er Zhentarim, så det er usikkert hvor sant det er.

Magdiana (løst?)

Magdiana er Adahs fire år yngre søster, som måtte forlove seg med Thier Lusco, Adahs tidligere forlovede.

Magdiana er en sorcerer, men hun er vekk fra Thier Lusco og ligger lavt i Blågrend sammen med mentoren sin, Olyander Shadewell. Se også Cortés-plottet "Heksejegerne og luremesteren".

Cortés

Cortés blir far (løst)

Cortés hadde en affære med Felina fra Blågrend på Highharvesttide i 1386. Da han returnerte tre måneder senere bestemte han seg for å ta ansvar og gifte seg med henne.

Bryllupet sto 19. Ches i 1387, og familien samt en gammel læremester var inviterte. De fikk en datter, født i Kythorn samme år.

Heksejegerne og luremesteren

En liten tropp soldater med sin offiser og en heksejeger-underoffiser ankom Blågrend i Kythorn 1387, sannsynligvis for å lete etter Magdiana Whitesmith. Etter å ha terrorisert nærmiljøet en stund, havnet Cortés i direkte konflikt med dem og tok livet av offiseren, som viste seg å være en Bane-tilbeder. Han truet underoffiseren, som rømte østover, og bestakk soldatene til å late som om offiseren deres falt i kamp mot røvere.

Soldatene hadde også arrestert Cortés' læremester Sanchez, men det viste seg senere at det måtte ha vært en dobbeltgjenger, for Sanchez var sammen med Magdiana og Olyander. Men hvem var dobbeltgjengeren, og hvorfor ga vedkommende seg ut for å være Sanchez?

Kendra

Kendras forsoning (løst)

Kendra opplevde noe fælt i barndommen som gjør at hun må forsone seg med sin rolle i det som skjedde. Hennes mentor i Amaunatorklosteret i Waterdeep har fortalt henne at det som gjenstår er at hun må klare å tilgi seg selv. Dette er en prosess.

Kendra har fortalt hemmeligheten til Herr Greenleaf i hjembygda. Han har bedt henne om å dedikere en heltedåd eller et eventyr i Hyacints navn.

Kendra har dedikert frigjøringen av Mintar til Hyacinth.

Piero

Alegreza

Alegreza forsvant under flukten fra Murann i 1370.

Ved å utføre oppdraget til Kilamon, fikk gruppa vite at Selûnes Orakler befant seg i The Silver Marches, Nether-fjellene, sør for Sundabar og tre dagsreiser fra Silverymoon. Oraklene kunne fortelle Piero at han kom til å ha sju "skjebnemøter" med Alegreza, og at hun bar purpurmaske og hadde sluttet seg til Bane. Dette stemmer bra med synet fra divinasjonsspeilet.

Selûne bekreftet i Elesias 1387 at det første møtet kom til å skje innen året var omme. Senere samme måned fikk Konstellasjonen et brev fra paladinen Calderino, der han snakket om en skummel figur kalt Purpurmasken. En teleportering og en liten provokasjon senere, og de slåss mot en maskert morderske som kjente igjen Piero på hustakene i Esmeltaran.

Dette plottet er gjenstand for Pieros personlige profeti.

Daphne

Piero har interessert seg for den sortkledde Daphne, en irritabel og aggressiv liten dame fra eventyrergruppa Diamantkvintetten. Like før Konstellasjonen reiste nordover i Ches, 1387, hadde de begynt å komme overens. De ble sammen etter at Konstellasjonen kom tilbake, selv om forholdet fortsatt virket noe… merkelig.

Daphne er noe passiv-aggressiv, selv etter at Konstellasjonen reddet henne og andre fra Diamantkvintetten ut av en lei knipe. Enn så lenge har hun og Piero det bra sammen, kanskje fordi de ikke ser hverandre så ofte.

Frigjøringen av Murann

Da Piero var innom Selûne-tempelet i Waterdeep, var alle veldig enige om at Murann burde frigis. Enn så lenge er ikke dette mer enn en tanke.

Yppersteprestinnen i Silverymoon var også inne på tanken om at det ville være en god ting å befri havnebyen, selv om hun var mer opptatt av å hindre Invictus Superbus i å etablere seg.

Via en handelskontakt har Piero og Arsenia infiltrert Brost og håper å starte en motstandsbevegelse. Se Pieros downtime-eventyr.

Lazika Arianus Darkhope

Født i 1383, gjort foreldreløs i 1387 av Konstellasjonen med hjelp fra Serav. Piero tok henne med til Aleya Frostbite, høyprestinne i Silverymoon, som lovte å passe på ungen.

Trix

To brødre

Trix smeltet hodet på en ond trollmann i Blågrenda i Elesias 1386, og nå viser det seg at denne trollmannens tvillingbror tilhører eventyrergruppa Sorte neve, som til stadighet henger i laugshallen.

Trix' foreldre

Reiste fra Trix og moren i 1362 og har ikke gitt lyd fra seg siden. Moren er fremdeles slave et sted enten i Amn (lugubert),Tethyr (ulovlig), Lake of Steam (avhengig av bystat), eller Calimshan (lovlig).

Trix hadde en samtale med en solalv kalt Darfin Longwalker i Daggerford om at hans far var hendig med portaler. Trix ble lovet kontakt dersom Darfin skulle finne ut noe.

Min fars lette portaler

Darfin Longwalker kontaktet Trix fordi han hadde lokalisert en av Adanion Melimions portaler, men behøvde blod fra Melimions blodlinje for å åpne den — altså Trix' blod. Portalen førte til et lommeplan som hadde vært tiltenkt noe annet, men som nå fungerte som fengsel.

I lommeplanet møtte Trix og Kendra også på noen vesener som de ikke kjente igjen. De tok med seg en dagbok og en kopp ut derfra. Boka er i besittelsen til Darfin Longwalker enn så lenge, og inneholder detaljer om konstruksjonen av lommeplanet.

Felles personlige plott

Blågrend

En portal til Abyss var åpnet i en brønn i det lille tettstedet Blågrend. Konstellasjonen lukket portalen i Elesias, 1386, og grenda er nå bebodd igjen.

I Nightal 1386 fortalte Tolino at en fremmed, kappekledd skikkelse hadde vært i grenda og lagt igjen en englefjær på tempeltrappa. Landsbyboerne som så den fremmede kunne ikke si noe om kjønn, utseende osv. annet enn at de tror det er en mann fordi han var så bredskuldret og høy.

Gruppa har nå to englefjær; en fra en demontilbeder de drepte da brønnen ble stengt, og nå denne siste.

Beboere:

 • Tolino Morgendugg, prest av Chauntea
 • Felina, Cortés' forlovede
  • Og foreldrene hennes
 • Magdiana Whitesmith
  • Olyander Shadewell, Magdianas mentor
 • Oliver, snekkeren
 • Carla som Piero hadde en affære med

Divinasjonsspeilet

Ches, 1387: Under en tur ned i Ulcasters ruiner ved Beregost, kom gruppa over et speil som står i rommet skiltet "Divinasjon". Da de så i speilet, utspant følgende scener seg (i rekkefølge). Ingen av dem kunne se det de andre så.

 • Cortés: Ser sin kone med barnet på armen, og bak henne en mørk, høy skikkelse i en kappe med dyp hette.
 • Piero: En sortkledd skikkelse med en purpurrød maske som klatrer opp en vegg og inn et vindu. Generisk bylandskap.
 • Kendra: Ansiktet til Amaunator som smiler anerkjennende.
 • Adah: Alejandro som rir bort fra Eshpurtha med full oppakning.
 • Trix: Sin far som maner frem en portal og går inn i den. Andre folk står rundt og virker lettet for at han gjorde det.

Erkedjevelens fengsel

Sanchez er i besittelse av en av fem segl, eller nøkler, til et lommeplan hvor en mektig erkedjevel er fanget. Hans gamle eventyrergruppe er splittet, og har ett segl hver:

 • Alejandro — seglet ligger gjennom en portal i Cormyr
 • Adanion Melimion — han hadde seglet sist noen så ham
 • Dolfo Deudati — hadde kanskje seglet i Murann
 • Sanchez — har seglet i Amn
 • Daisy Greenleaf — ingen vet hvor verken hun eller seglet er

Familien Desi

Desi-familien er blant de viktigste i gruvelauget i Amn, men forsømmer arbeidernes sikkerhet for å spare penger.

I pakt med naturen

Da erkedruiden i Omlarandin-sirkelen gjenskapte Kendras legeme, ba han gruppa om å leve i pakt med naturen som takk for hjelpen. Hva dette kan finne på å innebære har ikke gruppa helt klart ennå.

Selûnes Orakler (delvis løst)

Oraklene i Nether Mountains ga Konstellasjonen følgende personlige profetier.

Andre plott

Den Mørke Måne

En prest i Calimshan hevder at Selûne og Shar er to aspekter av samme gudinne. Han tilber dem begge som én, og forfekter denne filosofien. Piero vet gjennom bønn og selvrefleksjon at at dette må være kjetteri, om ikke også blasfemi.

Djupvassgruva (løst?)

Eleint, 1386: Konstellasjonen ryddet denne gruva for edderkopper og oppdaget en ruin bak den, med en mulig nedgang til Underdark. De stengte tunnelen fra gruva så godt som mulig og gruva gikk tilbake til vanlig drift.

Druiden er løs (løst?)

Uktar, 1386: Kilamons sønn Omar, den onde edderkoppdruiden, rømte fra skipet Den Tekkelige Frue, utenfor Tethyrs kyst. Ingen vet hvor han er nå.

Elementært

Mirtul, 1387: Nord i skogkanten til High Forest fant heltene to ildelementaler som brant ned mye skog. De bar preg av å være tilkalt på samme måte som Piero tilkaller vesener. Hvem kan stå bak?

Evermeets portaler

Mirtul, 1387: Darfin Longwalker, en solalv-trollmann i Daggerford, fortalte Trix at portalene til Evermeet ikke lenger fungerer. Alvene leter etter en måte å få satt dem i stand på.

Gullrush!

Mirtul, 1387: Det har blitt funnet gull i fjellene nær det lille tettstedet Deadsnows i The North. Mange har solgt gård og grunn for å reise dit og prøve lykken.

Hula i Korsveigrenda (løst?)

Nightal, 1386: Sanchez oppdaget to skorpionmenn som kravlet ut av et hull i bakken inne i ei hule nær huset sitt i Korsveigrenda. Gruppa nedkjempet disse og forseglet hullet.

Koboldene ved Skråninga (sannsynligvis løst)

Hammer, 1387: To mannlige kobolder er igjen i stammen over Skråninga, med streng beskjed om at dersom de tråkker over noen grenser i forhold til menneskene, så kommer Konstellasjonen tilbake. Kerrdremak er satt inn som leder, med Urktul som nestkommanderende.

Magelords' hemmelige hule (stort sett løst)

I Mulhorand ligger et underjordisk kompleks der de tolv Magelords of Mintar holdt til. Koboldstammen Rødskjellstammen har bosatt seg i antimagic-sonen der, visstnok klatret opp fra Underdark. Konstellasjonen hadde lovt å la stammen være mot å få fritt leide til lichenes regenereringskammer.

Mask

I Cormyr nedkjempet heltene en gruppe banditter ledet av ei prestinne som vitterlig tilba Mask, og vitterlig fikk spells. Piero vet at dette ikke kan stemme, for Mask ble spist av kaoshunden Kussuf for et titalls år siden. Mest sannsynlig er dette en annen gud som gir seg ut for å være Mask — eller har han hatt et triks i ermet for å gjenoppstå fra de døde, slik Bane gjenoppsto fra den døde kroppen til sønnen Iyachtu Xvim?

Mintar (løst)

Denne byen i Lake of Steam-distriktet er Bane-styrt. Styret i byen har invadert Czelter, en landsby over grensen til Tethyr, og det har oppstått en vedvarende konflikt i området.

Kendra har fått en profeti om hvordan byen kan befris; i korte trekk skal hun samle syv personer, symbolisert ved farger, og starte en opprørsbevegelse. Fargene er:

 • Grønn: Bligragak Blade of Grass, orkehøvding (utenfor byen)
 • Gul: Shar'pek av Alameen, løvedruide (utenfor byen)
 • Blå: Elessar Smith, tidligere adelsmann, nå boms (Czelter)
 • Rød: "Red", Tethyrs mann på innsida (Czelter)
 • Fiolett: Trilan, innehaver av vertshuset som het Purpurdragen, nå Svartdragen (Mintar)
 • Oransje: Ilindyl Fireblade, maskert hevner over hustakene (Mintar)
 • Grå: Loremistress Sindrik Aleikin, Oghma-prestinne (Mintar)

Red Fang Marauders

En bande godt organiserte gobliner herjer Kystveien mellom Beregost og Baldur's Gate, spesielt der veien går langs Cloak Wood.

Skarptannskogen

En skog nord for Nashkel som etter sigende er full av fey og varulver. Det går rykter om en kar fra Baldur's Gate som prøver å få varulver til å angripe metropolen.

Det Sythilisiske Imperiet

Ogrene okkuperer fremdeles den søndre delen av Amn, inkludert Murann, Brost, Tejarn Hills, og mesteparten av Småtannfjellene. I sør har Imperiet spist seg inn i Wealdathskogen.

Var-rottenes forbannelse

Crimmor er plaget med var-rotter.

Kendra, Piero, og Cortés ryddet ut en liten bande av disse sammen med den lokale Sgt. Dorne. Det er fremdeles flere igjen i byen, så man må stå på om man vil "samle alle".

Zhentarims hjelpende hånd (løst?)

Tarsakh, 1387: Gruppa møtte en Zhentarim-affiliert mann ved navn Ardsem Skalarn i Yartar, på vertshuset Den Slumrende Slange. Ardsem ga seg ut for å ville hjelpe, men ble ikke trodd. Selv etter å ha vært tatt til fange og truet med represalier, sto han fast på at gruppa burde vite at paladinen Alejandro visstnok har forsvunnet etter å ha dratt til Cormyr.