Broder Piero av Selûne

Navn: Piero Deudati
Alder: 24 (i 1387)
Yrke: Prest
Pieros rolleark

Bakgrunn

Opprinnelse

Piero Seluni ble født i år 1363 som sønn av Adriana Deudati og hennes mann Dolfo. Adriana var yppersteprestinne ved Selûne-tempelet i Murann. Paret hadde en datter fra før av, Alegreza, som var to år gammel på det tidspunktet. Piero hadde en rar føflekk på håndleddet; det viste seg etterhvert at denne lignet skummelt mye på den øverste stjernen i Selûnes symbol. Både Adriana og de andre prestene til stedet tok dette som et tegn fra oven på at gutten skulle bli prest, og om han ikke hadde yrkesvalget staket ut fra før av, så fikk han det iallfall nå.

Da Piero var sju år gammel, ble Murann angrepet av en stor hær med humanoider. Mange i tempelet ville ta med seg kirkegodset og springe, men Adriana mente de hadde et høyere ansvar overfor Muranns befolkning. En del av prestene fikk dermed i oppgave å evakuere befolkningen, mens Adriana, tempelets paladiner og de tøffeste prestene gikk sammen med byens milits mot den invaderende hæren. Det ryktes til og med at Adriana duellerte mot en av de seks lederne for invasjonshæren. Uansett hva de gjorde, så var det ikke nok til å redde Murann, men takket være deres innsats greide en stor del av befolkningen å flykte unna.

Piero kom bort fra sin søster under flukten og så henne aldri siden. Han begynte nå en omflakkertilværelse som var radikalt forskjellig fra den privilegerte oppveksten han var vant med; han levde fra hånd til munn og lærte seg å overleve både på det naturen ga ham og det han greide å tigge til seg fra andre.

Flere år gikk. Piero vokste fra en liten, redd pjokk til en ung mann. Han livnærte seg fortsatt som tigger, men flyttet fra sted til sted ganske ofte i håp om at han skulle finne Alegreza. Da han var 15 år hadde han mer eller mindre gitt opp tanken på å finne henne i live, men reiste fortsatt rundt av gammel vane. En dag han var på vei østover fra Athkatla, traff han en Selûne-prest som ha ham et halvt brød. Da Piero strakte ut hånda for å ta det, fikk presten øye på føflekken på håndleddet, og kjente igjen gutten som Adrianas sønn. Denne presten var nemlig en av de overlevende fra Murann-tempelet.

Piero ble med tilbake til Athkatla. Prestene i tempelet der lovte å holde et utkikk etter jenter som potensielt kunne være Alegreza, og Piero slo seg til ro med å gå i lære som prest.

Nyere tid

I 1379 fikk Piero et tips om at Alegreza hadde blitt sett et sted (prequelen). Dette sporet viste seg imidlertid ikke å føre fram.

I 1383 ble den da 20 år gamle Piero presteordinert.

I 1387 ble Piero drept av en svart drage ved navn Skurge. Han ble vekket til live igjen en dag senere.

Senere i 1387 møtte han sin søster Alegreza igjen, i Esmeltaran. Hun hadde blitt Cyric-tilbeder og gikk under navnet Purpurmasken.

Utseende og væremåte

Før han ble tatt opp ved tempelet i Crimmor var han en bitter og innesluttet ung mann. Nå er imidlertid saken en helt annen. Han har blitt åpen og utadvendt, vennlig mot de fleste og rede til å spre det gode budskap ved de fleste anledninger. Han følger en ren konsekvensetikk og har en tendens til å ignorere normer og regler dersom han ikke synes de er "rett" - en arv fra hans dager som omstreifer. Han føler et visst fellesskap med tiggere og omstreifere, og donerer gjerne en slant hvis han har. I tillegg slår han gjerne av en prat, hvilket kan finne på å irritere hans følgesvenner om de har dårlig tid.

Broder Piero går gjerne i praktiske klær, men som regel basert rundt en prestekjole som en gang har vært hvit. Han vasker den med jevne mellomrom for å holde den hvitest mulig, men det er en tapende kamp. I og med at han reiser en del rundt, har han som regel også en seremonidrakt i bagasjen, i tilfelle han skulle komme over et sted hvor det trengs.

Relasjoner

Adriana og Dolfo Deudati

Pieros foreldre. Selv om han ikke så dem dø, har det ikke slått ham inntil nylig at de kan ha overlevd. Det var så mange som døde den dagen.

Nå som han har fått vite at Adriana er død og Dolfo er overlevd, er han ikke sikker på hva han skal føle. Adriana var den av foreldrene han hadde mest med å gjøre - det var ikke det at Dolfo ikke var til stede, men han var ikke så sentral i tempeloppdragelsen. Hva slags mann var egentlig faren, og hvordan er han nå? Er han fanget? Er han bitter eller kjærlig? Dette er spørsmål som Piero både ønsker og frykter å få svar på.

Alegreza Deudati

Det er Pieros langsiktige mål å finne igjen sin søster. Samtidig er han litt engstelig for hva hun har blitt. Vil hun være mulig å omvende fra den Cyric-tilbederen hun nå har blitt? Når skjer deres andre skjebnemøte?

Arsenia Belladonna

Piero har ikke kjent Arsenia så lenge, men fant tonen med henne nesten med en gang. Han synes i grunnen bare det er litt befriende at hun snakker rett fra levra. Forholdet dem imellom er halvt gjensidig respekt og halvt felles sak; de kunne kanskje blitt nære venner, men begge to er altfor fokusert på Saken til det skjer med det første.

Daphne

Pieros hjertes utkårede, iallfall er det det han sier til seg selv, igjen og igjen. Han vil forsvare henne til siste blodsdråpe, men innerst inne begynner han å bære på en nagende tvil om det å bli sammen med henne var det lureste han kunne gjort.

Muranns befrielse

Piero har nå begynt på planen om å befri hjembyen Murann, og styrte Det Sythilisiske Imperiet for godt monn. Les mer i Pieros downtime-eventyr.

Breaking news! Piero har blitt tatt til fange av en ogre mage, og befant seg naken i en hule ved slutten av forrige eventyr. Huskeliste for rømningsforsøk


Leadership

Pieros leadership score per level 10: 13

Followers, level 1: 4/10 stk
Level 2: 1/1 stk
(føres her når de er etablert)

Følgende personer slutter seg til Pieros begynnende kamp for å gjenerobre Murann (Eleint, 1387):

Ruuni Greenhope, male human ranger 2
Tidligere dusørjeger, nå stifinner. Flink med goblinoider. Tilflyttet fra Moonsea-området til Silverymoon, men reiser nå med Piero.
Er for tiden infiltrert i Brost, der han har en goblinkjøpmann som kontakt.

Asuwan Mehlaihivin, male elven adept 1
Asuwan er konvertitt og opptatt av å bidra til å skape positiv endring. Han nærer et dypt hat til goblinoider og riser. Lokal Silverymoon-gutt, reiser nå med Piero.
For øyeblikket i Wealdath for å forhandle med alvene der.

Penda Soaringfoot, female human cleric 1
Ung prestinne med forkjærlighet for fri natur. Veldig glad i dyr. Fra tempelet nord i Waterdeep. Reiser nå sørover på et skip for å bidra til frigjøringen av Murann.
For øyeblikket basert i Imnescar.

Gadriana Northwind, female human cleric 1
Prestinne som er vant med å reise over havet. Drar sørover sammen med Penda.
For øyeblikket basert i Imnescar.

Baleria Moonroot, female human cleric 1
Eldre prestinne som er lei av å sitte på stumpen i tempelet og vil ut og gjøre noe nyttigere enn å velsigne dumme adelsdamer med menssmerter og dumme adelsmenn som skal reise til neste by.
For øyeblikket basert i Imnescar.