Cortés Boulussa

Bard level 1
Født: 1367
Språk: Amnian common, Thorass

Bakgrunn

Cortés Boulussa er født og oppvokst i en liten grend på landsbygda i Amn. Faren er bygdas spilloppmaker, og tar seg ofte en dram i godt lag på kvelden. Mora er den disiplinerte og driver småbruket godt. Hun kan ha et hardt ytre, men har et svakt punkt for sjarm, noe som både far og Cortés vet seg å utnytte.

Som ung ble Cortés sendt ut i arbeid, men det varte aldri lenge. Som da han skulle gjete sauer for nabobonden og sovnet. Sauene klarte seg fint bak åsen, men så Cortés dem da han våknet? Nei. I panikk sprang han inn i skogen og endte med å rote seg bort. Det tok tre hele dager før han ble funnet. Eller som da han ble forgiftet etter å ha blitt utfordret til å spise ukjent sopp ("du tør ikke"). Det går mange historier om Cortés i bygda. Det gjør det ikke lettere at han har en observasjonsevne som en døv hvalross (ifølge faren). Han blir ofte utsatt for pek, og har lært seg å takle tilværelsen ved å le av seg selv. Slik har han blitt bygdas klovn. Ingen kan fortelle en historie om han så godt som han selv.

Den eneste jobben Cortés har klart å beholde i lengre tid, er hos gamle Sanchez, eneboeren ute ved eikeskrenta. Det går mange rykter om Sanchez. At han tilhørte en rik familie som ikke vil vite av han lengre. At han har reist mye. At han har drept. Noen påstår til og med at han kan bruke magi (skrekk og gru). Det sistnevnte kan Cortés bekrefte, da han (Cortés) flere ganger har satt fyr på gardinene med å vifte rundt med en eller annen pinne han har funnet i en skuff. Sanchez har heldigvis vist seg tålmodig så lenge gutten ikke forteller om dette til noen (magi er jo fysj).

Sanchez viste seg å være en uutømmelig kilde til lærdom. Her har Cortés plukket opp alt fra obskur kunnskap til hvordan håndtere våpen. Når Cortés nå reiser ut har han utrustet seg ved å samle gjenstander her og der, samt noen gaver og byttehandler. Han har også med seg lønna si fra Sanchez: noen meter lin og et par kilo salt som gammeln hadde liggende.


Cortés' eldre søsken:

  • Jago — odelsgutten
  • Tacito
  • Lecadia
  • Quintus
  • Alinda
  • Quithana
  • Morella
  • Agapito

Leadership

Cortés' leadership score per level 10: 15

Følgende lokale fastboende viser ekstra tendens til å assistere Cortés i løpet av Kythorn-Eleint 1387:

Carlos Ventero, male human expert 1
Carlos er bartenderen på ølstua i Blågrend.

Oliver Tero, male human expert 1
Oliver er snekker og tømrer, og ankom Blågrend etter at demonene ble ryddet ut. Hadde en kortvarig affære med Kendra da hun var menneske.

Sabine Cara, female human ranger 1
Lokal jeger og speider.

Bruno Tanner, male human fighter 2
Bruno er en av soldatene som Cortés overtalte til å lyve for seg etter drapet på Kaptein Hester Cleft (Bane-tilbeder). I løpet av Kythorn returnerte Bruno til Blågrend på perm.

Carla, female human commoner 1
Felines venninne. Er ofte barnevakt for Isabella. Hadde en kort affære med Piero.

Lorenz, male human warrior 1
Lorenz er den lokale slåsskjempen og tøffingen. Han hjelper Carlos med å rydde og hive ut bråkmakere fra ølstua når det trengs, men er stallgutt resten av tida.

Rivelo, male human fighter 1
Tidligere soldat. Etter de siste trefningene med Imperiet, før fredsavtalen over skorpionmennene, ble Rivelo arbeidsløs med sitt ødelagte bein. Han er nå bonde, men er mer glad i å drikke enn å jobbe.

Tabitha, female rogue 1
Tabitha jobbet som gledespike i storbyen, og møtte Cortés på en av hans drikkerunder. Hun bestemte seg for å flytte på landet og bli bonde, og valgte Blågrend fordi det var gunstige muligheter til å få fatt på land og hus der.

Og 13 level 1 followers, 1 level 2 follower, og 1 level 3 follower ekstra (legger disse til etter hvert som de blir definert).