09 01 13

Våre helter beveget seg nå inn til øglemannlandsbyen som Sssah kom fra, og fikk audiens med høvdingen, Yasssh. Øglemennene var en smule skeptiske, men gikk med på at å snakke med Dendir var en god plan. Adah fikk også trumfet igjennom at bandittene skulle tas til nærmeste menneskelandsby.

Øglemennene fortalte om en svart drage, Scurge, som holdt til i området. De hadde ikke direkte et problem med henne, men hun var alliert med noen banditter som de gjerne skulle fått eliminert. Konstellasjonen merket seg dette bak øret til senere og beveget seg hjemover.

På veien ble de overrasket av ingen ringere enn selvsamme Scurge. Hun forklarte at bandittene hadde stjålet et av eggene hennes, og ville ha heltene til å hente det tilbake. Det ble nesten slåssing, men denne gangen var det Piero som fikk overbevist Adah om at det å gi Scurge tilbake egget ville hjelpe ikke bare hennes sak, men også Dendirs og øglemennenes. Det hjalp selvsagt at Scurge la til en trussel om å brenne ned øglemannlandsbyen for godt monn dersom heltene ikke gikk med på det. Dermed ble en avtale inngått, heltene avleverte fangene ved nærmeste fort, Sssah dro for å advare resten av øglemennene, og jakten på drageegget var i gang.

Det ble en trasig økt med trasking i myra. Til slutt kom heltene over noe som ved første øyekast så ut som en leirplass. Ved nærmere ettersyn viste det seg at utstyret som sto der var ubrukelig og at de som satt rundt leirbålet ikke var folk, men åtselgolemer, og at området var fullt av feller. Vold oppsto. Kendra oppdaget noe som lignet en liten gnom som kikket på dem fra en pytt i nærheten, og gruppa begynte å jakte på den.


<— 05.12.12
23.01.13 —>