06 12 11

Gruppa reiser til Almraiven, med de to kvinnene forkledd som menn, og Piero hører litt rundt for å finne ut hvordan de kan få fatt i opplysninger om slavehandelen i byen. Han får kontakt med en prest som tilber Den Mørke Måne, tanken om at Shar og Selûne er aspekter av en og samme gud. Presten gir dem en kontakt på trollmannsskolen Den Sorte Kappes Lære. Trix snakker med kontakten og på grunn av sin arkane status ordner han et møte med personen som har orden på slavehandelen. De får se på en ledger, og finner ut at Omar rømte fra kjøperen sin, en gammel Umberlee-prest. De oppsøker motvillig tempelet, og ofrer noen penger for å få snakke med høypresten. Høypresten forteller at Omar rømte inn i Edderkoppsumpa.

Alle rykter om Edderkoppsumpa tilsier at rømte fanger og slaver, forbrytere, og dissidenter rømmer dit og blir spist opp av monstre. Konstellasjonen kjøper inn utstyr å forhandle med fordi de er sikre på at noen må ha overlevd, og drar inn for å lete. En dagsmarsj inn finner de et lite, primitivt samfunn av utstøtte. De forteller om "Edderkoppmannen" som jakter på folk lenger inn i sumpa.

Gruppa beveger seg inn med Adah som agn. De blir angrepet av en edderkopp på størrelse med en hund, og en gammel mann som kaster spells. Ved å true med å slå ihjel edderkoppen hans, får de mannen til å gi seg, og avslører at han er Omar som de har lett etter. Han følger med dem frivillig, men lar seg ikke moralisere over. Han er bitter fordi faren har ignorert ham i tjue år, men sender noen for å finne ham først etter at det er for sent. Gruppa bestemmer seg for å ta Omar med tilbake til Crimmor og Kilamon.

Vel tilbake i Almraiven får de bygget et bur til Omar og Spinderella, og Piero skaffer plass på et skip som kan ta Konstellasjonen vestover og nordover. Adah og Kendra handler inn vin som de kjører i ei vogn opp til Dweirulu i fjellet. Når de kommer tilbake er skipet klart til å seile, med planlagte stopper i Calimport, Zazesspur, og Velen på veien til Athkatla.


<— 22.11.11
11.12.11 —>