05 09 12

Trix og Kendra blir plukket opp av Darfin Longwalker, som har en arrogant og veldig ullen forklaring. Det viser seg at de skal gjennom en portal til et lommeplan som kun kan åpnes ved hjelp av blodet til en Adanion Melimion, som slumper til å være Trix' far. De blir teleportert til et annet sted, der det er en ruin med noen arkane symboler, samt to andre alver, druiden Aias'amwyntas Aear'killeraheal og bueskytteren Caledhel Variathon. Trix kutter seg i fingeren og smører blod på portalen, som åpner seg.

Alvene ender opp i en kjeller der det er mørkt. I et rundt rom støter de på små, bleke skapninger som har lag på lag med filler rundt seg. Caledhel konfronterer en av dem, og den ender opp død. De ignorerer resten og går opp av kjelleren. Ute er det natt, og det er flere andre nedganger, men man ender bare opp nederst i kjelleren igjen. I horisonten er det et lys, og gruppa går dit. De kommer til en falleferdig hytte der det er noe dekketøy og klær. Det er også en dagbok til en fyr som har ganske ekstreme meninger og refererer til at "spissøren" får ham til å gjøre ting. Mot slutten nevner han at han holder på å slippe opp for mat. Kendra tar med en magisk kopp som suvenir til Cortés.

Videre langs stien kommer de til en slette der det er en lysende dør midt på. Det er også en skikkelse som beveger seg i periferien. Caledhel går for å undersøke og blir nesten drept av en mohrg. Aias tilkaller en bjørn, og etter litt vold blir imidlertid mohrgen utslettet. Ved hjelp av blodet til Trix går alvene gjennom døra og ender opp i et kontor. Der finnes dagboka til Adanion; den forklarer at lommeplanet var ment som fengsel til en fyr ved navn Orrim Lock. På et tidspunkt må Adanion stikke av, men han mener det ikke er så farlig med Lock.

På vei tilbake treffer de en blek skapning som er kledt som snikmorder av den åpenbare sorten. Den forsvinner ned i kjelleren de kom fra. Gruppa følger etter og finner gjemmestedet. Kortvarig vold oppstår, og skapningen dør brutalt. Nede i gjemmestedet finnes litt penger. Trix smører blod på portalen, og gruppa drar tilbake til den virkelige verden igjen.


<— 29.08.12
26.09.12 —>