04 04 14

Piero, Kendra og Arsenia, for anledningen med følge av soldaten Coran, fulgte nå sporet østover fra plassen der noen hadde slåss. På veien traff de Othello, en kleptoman gartner som flyktet fra noe trøbbel de hadde havnet i, og etter mye om og med slo han seg sammen med dem. Sporet førte videre østover, og til slutt var det klart at det ledet mot Dalelost. Jo nærmere Dalelost gruppa kom, jo mer råtnende og korrupt virket landskapet. Det var en ekkel stank i lufta, alt vann var forurenset, og alger dekket alt.

Sporet ledet til et lite fort i utkanten av Dalelost. Det var noen skikkelser som patruljerte utenfor, og Othello stjal et sverd som Coran fikk. Vaktene utstrålte ikke ondskap, og de var ikke vandøde, så gruppa bestemte seg for å hoppe forbi - med dimension door i tilfelle Piero, Arsenia, Othello og Coran, og rent bokstavlig i tilfelle Kendra. Alt på innsiden var i stor grad av forfall, men viste seg å være et gammelt Bane-tempel.

Gruppa gikk til det som hadde vært det allerhelligste. Der var det en Bane-prest (Gandrik, halvalv) og en magiker (Kazim, fire genasi). Vold oppsto. Etter å ha studert vaktene litt nærmere viste det seg at de hadde blitt dominert. Gruppa ventet litt til domineringen gikk ut. De forklarte at de to hadde plukket dem opp halvdøde fra slagmarker rundt om, helbredet dem opp og dominert dem til å vokte det fortifiserte tempelet. De visste ikke hvorfor.

Othello undersøkte alteret og fant en hemmelig dør og ei felle. Etter å ha desarmert fella åpnet han døra, og det viste seg at korrupsjonen og den råtnende stanken kom der nede fra.