01 05 13

På vei til Mintar, mens heltene slår leir i det høye gresset, ser noen av dem en silhuett av noe som kan være en rytter som sitter på en griff. Cortés og Savvas sniker seg ut i gresset for å komme seg nærmere innpå, og blir øyeblikkelig snappet opp. Resten av Konstellasjonen er for langt unna til å gjøre noe med situasjonen.

I det samme er alkymisten Serav på vei ut gjennom en hemmelig tunnel med noen flyktninger og kommer over gruppa. Korte forhandlinger oppstår, og Konstellasjonen går med på å betale Serav for å bli smuglet inn i Mintar, uten å måtte konfrontere vaktpostene. Seravs tunneler går gjennom et gammelt dvergekompleks og ender opp i kjelleren til butikken hans. På et par steder må heltene hoppe ned i kloakken for å unngå å bli sett av de brennende hodeskallene som patruljerer tunnelene.

Vel inne i byen setter heltene i gang med å finne de siste fargene. På vertshuset Svartdragen, som Serav anbefaler, kan innehaver Trillan til slutt avsløre at vertshuset tidligere het Purpurdragen, men at det navnet ikke var så populært hos autoritetene. Heltene hører om en maskert hevner over hustakene, og Kendra og Trix klarer til slutt å oppspore ham og assosiere ham med fargen oransje. Gråfargen byr på litt større problemer, og under letingen blir Adah antastet av en lommetyv. Tyven blir arrestert og slept vekk av to vakter som får rundjuling av Adah ved første anledning så tyven slipper unna.

I mellomtiden høres rykter om at autoritetene har tatt til fange noen som har avslørt at byen er i ferd med å bli infiltrert. Serav sier at dersom Cortés og Savvas har havnet i palasset, så slipper de ikke levende ut.

Det finnes flere leverandører av jakttroféer. Adah og Piero snakker med to av dem, som sier de skal skaffe pelsen fra en kjempeløve. Piero advarer Alameen.

Heltene greier å finne ut at det tidligere Oghma-tempelet ble jevnet med jorden, og at Bane-tempelet ble bygget oppå, men dermed ikke sagt at det ikke var noe under jorden. Serav leder heltene dit via kloakken, og etter å ha tenkt seg gjennom noen hemmelige dører, kommer de ned i den virkelige krypten, der restene av Oghma-presteskapet og de delene som kunne reddes av arkivet befinner seg. Heltene møter Loremistress Cindrik Alaekyn og klarer å assosiere henne med fargen grå.

Piero kontakter resten av fargene og avtaler et møtested som Shar'pek finner, i "en lund to dager nord for elvas første sving."


<— 17.04.13
15.05.13 —>